Siz diyete değil, diyet size uysun!

Hindistan Cevizi Yağı 78 kere okundu.

Hindistan cevizi yağı, birçok alanda kullanılabilen doğal ve çok faydalı bir yağdır. Kozmetik olarak özellikle tercih edilebilir.
post

Hindistan cevizi yağı direkt olarak Hindistan cevizi meyvesinden üretilen oldukça faydalı bir üründür. Cilt bakımında, saç bakımında ve hatta bazı yiyeceklerde kullanılır. Bu yağın bu kadar kullanılmasındaki en önemli nedenler doğal olarak çok faydalı olmasıdır. Genel olarak Hindistan cevizi nedir ve faydaları nelerdir ile birlikte ayrıca yağının kullanım alanları ve faydaları hakkında da sizlere bilgi vermek istiyoruz.

Hindistan Cevizi Nedir?

Hindistan cevizi, Palmiyegiller ailesinden olan ve Palmiye ağaçlarında yetişen bir meyvedir. Sıcak tropikal iklimlerde yetişebilen bu meyve aynı zamanda tüm dünyada tüketilmektedir. Hem meyve olarak hem suyu hem de tozu kullanılmaktadır. Her bir bölümü ve tüketim biçimi ayrı faydalı olan bu meyve, sert bir kabuğa sahiptir. Bu yüzden de kolay soyulmaz ve yenilmez. İçinde hem beyaz meyvesi hem de suyu vardır. Her ikisi de son derece lezzetli ve faydalıdır.

Hindistan Cevizinin Faydaları Nelerdir?

Hindistan cevizi faydaları ile ünlü olan önemli meyvelerin başında gelir. Bu meyveyi nasıl tüketirseniz tüketin yine de fayda sağlayacağınızı söyleyebiliriz. Genel olarak faydaları şöyledir;

  • Trans-zeatin açısından son derece zengin bir meyvedir. Bu sayede de yaşlanmayı engeller. Yüz, boyun ve kol bölgesinde meydana gelen yaşlanmaları engeller.
  • Anti bakteriyel, antifungal ve antiviral özelliği vardır. Bu özellikleri ile de bağışıklık sistemini güçlendirir.
  • Açlığı bastırmaya yardımcı olur ve bu sayede kişi uzun süre tokluk hisseder. Yani kısacası kilo verme sürecine yardımcı olur.
  • Tok tutmasının yanı sıra ayrıca enerji veren bir besindir.
  • Kalsiyum, demir, magnezyum, bakır, çinko ve potasyum açısından oldukça zengin bir içeriğe sahiptir.
  • İdrar yolu enfeksiyonlarına karşı oldukça etkilidir.
  • Kemik sağlığının korunmasını sağlar.
  • Epilepsi hastalığının tedavisinde kullanılır.

Hindistan Cevizi Yağı Nedir?

Hindistan cevizi üzerinde yapılan çeşitli işlemler sonucunda üretilen Hindistan cevizi yağı Antik çağlardan bu yana kullanılmaktadır. Günümüzde de birçok amaçla sıklıkla kullanılan etkili ve önemli bir yağdır. Çiğ veya olgun Hindistan cevizlerinden elde edilen bu yağlar, yenilebilir özelliklerdedir. Zaten cevizin kendi özüdür. Kozmetik, saç bakımı, gıda ürünleri başta olmak üzere birçok alanda güvenli bir şekilde kullanılır. Muhteşem kokusu sayesinde özellikle saç ürünlerinde çok tercih edilir.

Hindistan Cevizi Yağı Faydaları Nelerdir?

Hindistan cevizi yağı ne işe yarar ve faydaları nelerdir son yıllarda çok merak edilen konuların başında gelir. Bu yağ birçok alanda gönül rahatlığıyla kullanılabilir. Genel olarak yağın faydaları şöyledir;

  • Cilt bakımında ve özellikle makyaj temizliği için kullanılabilen doğal bir üründür. Kimyasal ürünler yerine rahatlıkla kullanabilirsiniz.
  • Tırnak, göz altı, saç bakımında rahatlıkla uygulayabilirsiniz.
  • MCT açısından zengindir ve bu sayede vücuttaki yağ takımı hızlanır.
  • Ağız gargarası olarak kullandığınızda ağız enfeksiyonları düzelir ve bunlar önlenir.
  • İştah kesme özelliği vardır. Bu özelliği sayesinde de kilo vermeye yardımcıdır.
  • Cildi nemlendirir ve cildi oluşan hasarlara karşı korur. Bu yüzden ciltte, saçta ve hatta ağız sağlığını korumak için bile kullanılabilir.

Hindistan Cevizi Besin Değerleri Nelerdir?

Hindistan cevizi faydası doğal olarak besin değerlerinden gelir.

100 gram hindistan cevizinde ,

  • Kalori: 358 kcal
  • Karbonhidrat: 4.8 g
  • Lif: 9.0 g              
  • Protein: 3.9 g    
  • Yağ: 36.5 g
  • C Vitamini: 2.0 mg
  • Potasyum: 380.0 mg
  • Kalsiyum: 20.0 mg          
  • Demir: 2.3 mg

Hindistan Cevizi Suyu Faydaları Nelerdir?

Hindistan cevizi suyu bu meyvenin hem yağından hem de kendisinden alacağınız faydaları barındırır. İçerisinde doğal elektrolitler bulunduğu için vücudunuzun her daim nemli kalmasını sağlar. Ayrıca içindeki vitamin ve mineraller sayesinde de çok faydalıdır.